Branchenieuws

Meer voorkoming alcoholmisbruik in horeca

Heineken heeft een duurzaamheidsagenda met concrete doelen voor de komende tien jaar opgesteld. Eén van de punten hiervan is dat de brouwer de programma's richting de horeca uitbreidt die gericht zijn op het voorkomen van alcoholmisbruik.


Bier moet zodoende een positieve rol behouden in de samenleving. Een andere focus van de agenda is dat de brouwer de negatieve impact van activiteiten voor het milieu steeds verder wil beperken.

Koelsystemen
De CO2-emissie door de Heineken-brouwerijen moet tot 2020 met veertig procent dalen en het waterverbruik met 25 procent. Verder moeten de koelsystemen die aan klanten (in de horeca) worden geleverd vanaf 2010 zijn gebaseerd op groene technologie.

Ten slotte wil Heineken de positie van mensen in gemeenschappen in ontwikkelingslanden verbeteren. Via 23 afzonderlijke programma's wordt gewerkt aan het bereiken van de verschillende doelen.

Bron: FoodHolland.
 

Ook onze gratis horecanieuwsbrief ontvangen? Klik
hier
.

Twitter-account
Proost! Magazine & Horeca Entree
.