Puur Zeeuws wil de 'Zeeuwse bieren' nog beter onder de aandacht van de horeca in Zeeland brengen. De bieren van de brouwerijen De Halve Maan in Hulst, Emelisse in Kamperland en de Scheldebrouwerij in het Belgische Meer, voeren de boventoon in het aanbod van bieren.
Dat schrijft het Slijtersvakblad. "De
smaakrijkdom van de bieren in het zeer gevarieerde assortiment van deze
brouwerijen leent zich bij uitstek voor het verwerken in smakelijke
gerechten en het begeleiden van de vele (streek)gerechten uit Zeeland",
aldus Meeusen van Puur Zeeuws.
Naast de bieren staan ook veel
Zeeuwse specialiteiten zoals kaas, groenten, fruit, vis en mosselen
centraal in het programma van Puur Zeeuws.
Presentatie
Voor
het initiatief zijn een 'gastronomisch bierglas' van twintig
centiliter, een doorzichtige bierkoeler en aansprekende bierviltjes
ontwikkeld. Ook is gezorgd voor een introductiegids voor alle koks en
horecamedewerkers met daarin allerlei tips over bier en gastronomie.
Restaurants
Inmiddels
hebben zich vijftien restaurants in Zeeuws-Vlaanderen aangemeld. Er
worden ook toeristische fiets- en wandelroutes ontwikkeld langs de
deelnemers. Of die fietstochten de liefhebbers ook voert langs de
Belgische brouwerijen waar de meeste van die ('Zeeuwse' streek)bieren
vandaan komen, is onbekend.
"De sprong over de Westerschelde naar
andere delen van Zeeland moet nog worden gemaakt", aldus
initiatiefnemer Ariël Meeusen van Puur Zeeuws.
Bron: Slijtersvakblad.
Hyves-account Proost! Magazine
Gratis horecanieuwsbrief Proost! Magazine
Twitter-account Proost!
Magazine
& Horeca
Entree

