Merel Thomassen van Bistro Sharlot in Ulvenhout is de winnaar van het Glazen Kalf.
Dat werd vandaag bekendgemaakt op de eerste dag van de European Fine Food Fair (EFFF) in het MECC Maastricht. Het Glazen Kalf werd al een aantal jaar niet meer uitgereikt, maar is dus nu weer terug.
Stimulans
"Een mooie prijs en een geweldige stimulans voor alle vrouwelijke koks", aldus Thomassen. "In Bistro Sharlot staan alleen vrouwen in de keuken en bij ons wordt met liefde voor het product en veel creativiteit gekookt. Op een wedstrijd als deze kun je dan ook echt laten zien wat je kan."
De andere deelnemers waren Rick Kleijwegt, Jeroen Hoppenbrouwers en Evert van Dilst. De vakjury bestond uit onder andere Fred Dijsselbloem, Ton de Zeeuw en Cas Spijkers. Laatstgenoemde overhandigde de prijs aan Thomassen.
De wedstrijd
De competitie om het Glazen Kalf is er vooral om chef-koks de gelegenheid geven weer eens wat anders te doen met kalfsvlees dan het gebruikelijke. Een hoofdgerecht waarin ze vrij zijn, wordt voorgelegd aan een jury van vakmensen die kijken hoe het verwerkt en bereid is, naar de keuze van de producten en ook naar mogelijke combinaties van kalfsvlees met (eventueel) andere producten.
Ook onze horecanieuwsbrief ontvangen? Klik hier.
Horeca Entree zit ook op Twitter.

