Maar liefst zeventien Nederlandse Michelinsterrenchefs koken dit jaar bij vijf sterrenhotels in Turkije onder het motto 'Gloria reaching for the Stars'.
Elke week, van 18 mei tot 20 september, spreidt een Nederlandse Michelinsterrenchef dan zijn culinaire creativiteit ten toon in één van de Turkse hotels. Hierdoor wordt uitzonderlijk koken gecombineerd met het uitwisselen van culinaire kennis en vaardigheden.
Het idee is een initatief van de sterrenhotels van Gloria Hotels & Resorts en de Gilden Academie, de 'bijblijfacademie' van het Koksgilde en Gastvrijheidsgilde.
Stimulans
Fahir Telli - executive chef van Gloria Hotels & Resorts en voorzitter van de Turkse Koksvereniging - ziet het project als een enorme stimulans voor de innovatie en verrijking van kennis binnen de Turkse gastronomie.
Chef-koks
Op de foto de participerende chef-koks en anderen. V.l.n.r.: Hans Kerssemakers, Voorzitter Gilden Academie; Jac Wezenbeek, Bestuurslid Gilden Academie; Herman J. Benckhuisen, Act. General Manager Gloria Serenity Resort; chef-kok Rik Jansma van Basiliek; chef-kok Martin Kruithof van De Lindenhof; chef-kok Raymond Prinsen van De Stenen Tafel; Yasemin Oruc, business development manager Gloria Hotels & Resorts; chef-kok Mario Ridder van De Zwetheul; chef-kok Jilt Cazemier van De Vlindertuin; Ferdie Olde Bijvank, Secretariaat Gilden Academie; chef-kok Soenil Bahadoer van De Lindehof; chef-kok Gerhard Müller van De Wanne/De Wiemsel; chef-kok Moshik Roth van Brouwerskolkje; chef-kok Stefan Van Sprang van Aan de Poel; chef-kok Carlo Chantrel van De Zwaan; chef-kok Paul Fagel van Het Arsenaal; chef-kok Onno Kokmeijer van Ciel Blue; chef-kok René Brienen van Brienen aan de Maas; chef-kok Edwin Vinke van De Kromme Watergang.
Niet op de foto, maar wel participerende chef-koks: Wilco Berends van De Nederlanden, Gerrit Greveling van Chalet Royal, Lucas Rive van De Bokkedoorns

