Frankrijk kent de omschrijving crémant voor mousserende wijnen afkomstig uit streken buiten de Champagne. Italië heeft Frizzante of Spumante, Spanje cava, Duitsland sekt en Zuid- Afrika vonkelwyn. Wie de beste naam voor in ons land geproduceerde bubbelwijnen bedenkt, kan nu prijzen winnen.
Nederlandse wijnboeren zoeken namelijk samen met wijntijdschrift Perswijn naar een algemene naam voor in Nederland geproduceerde mousserende wijnen. Eenieder kan meedoen aan deze zoektocht.
Prijzen
De winnaar krijgt vijf jaar lang jaarlijks twaalf flessen Nederlandse mousserende wijn. De nummers twee en drie mogen twee jaar lang jaarlijks zes flessen Nederlandse mousserende wijn in ontvangst nemen.
De jury
Alle inzendingen worden door een vakkundige jury beoordeeld op originaliteit en toepasbaarheid. De jury bestaat uit Ronald de Groot, hoofdredacteur en uitgever van Perswijn, René van Druenen van Viticonsult en wijnjournalist Hubrecht Duijker. De uitslag wordt bekendgemaakt in Perswijn nummer 8.
Meedoen kan tot donderdag 21 oktober.
Hyves-account Proost! Magazine
Gratis horecanieuwsbrief Proost! Magazine
Twitter-account Proost!
Magazine
& Horeca
Entree

