Branchenieuws

Nationale Restaurantweek steeds populairder

Bijna honderdduizend mensen hebben zich in een halve dag aangemeld voor een couvert bij één van de restaurants die meedoet aan de Restaurantweek.

Dat zei een woordvoerder van organisator Diningcity.com woensdag 4 augustus. Tijdens de week, die duurt van maandag 23 tot en met zondag 29 augustus, kunnen gasten tegen een gereduceerde prijs van 25 euro een driegangenmenu krijgen.

Verloop
De Restaurantweekbegon drie jaar geleden met tienduizend reserveringen en vijftig deelnemende restaurants. Tijdens de laatste editie in maart waren er 221.000 reserveringen en deden er twaalfhondervijfitg restaurants mee.

Meer weken
Bij restauranthouders is de week zo populair dat sommigen er op eigen initiatief één of twee weken bij doen. Zo kunnen gasten in het Rotterdamse restaurant Antichic, dat in maart de landelijke publieksprijs won, altijd drie weken voor die gereduceerde prijs terecht.

"Ik denk dat zo'n vijf procent van de deelnemende restaurants er één of meerdere weken aan plakken", aldus een zegsman bij Diningcity.com.

Twee weken
De organisatie denkt deze editie rond hetzelfde aantal reserveringen uit te komen als in maart. Meer dan twee weken per jaar wil de organisatie niet. In New York duurt de restaurantweek altijd drie weken. "Wij denken dat hij dan zijn kracht gaat verliezen."

Bron: Nu.nl.

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.