Martijn Wetsteijn en Leroy Pechler van De Zwethheul hebben de Roussillon Dessert Trophy 2010 net niet gewonnen.
De Europese finale vond plaats op maandag 24 januari op de École Internationale de Pâtisserie in Frankrijk. Sommelier Pechler en chef/patissier Wetsteijn namen het daar op tegen de nationale kampioenen uit Duitsland, België, Denemarken, Engeland en Spanje.
Frankrijk kon onverwacht niet meedoen vanwege een verkeersongeval.
Winnaars
Denemarken ging er met het goud vandoor; het team van De Zwethheul en het Duitse team grepen hier net naast. Het is de tweede keer dat Denemarken met de hoofdprijs aan de haal gaat. Ook de eerste editie van de dessertwedstrijd in 2005 schreven de Denen op hun naam.
Opdracht
De opdracht was om de beste match te maken van een zelfgekozen Vin Doux Naturel uit de Roussillon en een dessert op basis van citrusvruchten. Het team van De Zwethheul maakte een dessert met onder andere citroen, verveine en feijoa, in combinatie met de Muscat de Rivesaltes 2007 van Domaine Pouderoux.
De twee hebben dankzij hun deelname aan de wedstrijd sowieso een wijnreis door de Roussillon tegoed en een stage bij de École Internationale de Pâtisserie in Perpignan van wereldkampioen patisserie Olivier Bajard.
Afbeelding
Op de afbeelding sommelier Leroy Pechler (l) en chef Martijn Wetsteijn.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.
Facebook-account Horeca Entree.

