In het Franse Lyon is dinsdag 25 en woensdag 26 januari de wereldfinale om de Bocuse d'Or 2011.
Voor deze wedstrijd vertrekken de Nederlandse chef-kok Marco Poldervaart, commis Jan Smink, coach Leendert Klaassens en jurylid en voorzitter van Bocuse d’Or Nederland André van Doorn, zondag naar Lyon.
Training
De laatste training van Marco Poldervaart en zijn team is donderdag 20 januari; dit is een generale repetitie waar de allerlaatste puntjes op de i worden gezet. De training vindt plaats onder het kritisch oog van de SVH Meesterkoks André van Doorn, Albert Kooy en Marc van Gulick.
Ook Geert-Jan Vaartjes, chef de cuisine van Bilderberg hotel Landgoed Lauswolt die ter ondersteuning van het team meereist naar Lyon, is aanwezig.
Details
Poldervaart: "Bij Bocuse d'Or 2011 is de top van de wereld aanwezig. Het komt aan op de kleinste details. Net als bij schaatsen gaat het om honderdsten van seconden. We trainen al wekelijks sinds juni 2010 en willen niets aan het toeval overlaten."
Programma
Poldervaart start als achtste team op de eerste wedstrijddag, samen met de kanshebbers Frankrijk, Japan en België. Een aantal andere bekende favorieten, zoals Zweden, Denemarken, Zwitserland, de UK en Noorwegen, gaan op de tweede dag in de wedstrijdkeukens aan de slag.
De bekendmaking van de winnaars en de huldigingceremonie vindt plaats op woensdag 26 januari om 18.00 uur.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.
Facebook-account Horeca Entree.

