Branchenieuws

Nederlands koksteam wint tweemaal goud

Het Koksgilde Nationaal Team heeft tijdens de internationale wedstrijd in Bangkok de Asia Culinary Cup 2009 gewonnen.

Ruim 450 koks uit meer dan 16 landen streden daar van dinsdag 1 tot en met zaterdag 5 september om de felbegeerde cup.

Koud showbuffet

De eerste opdracht was een koud showbuffet maken met verplichte onderdelen zoals fingerfood, diverse voorgerechten, vis- en vleesschotels, patisserie en een chocolade-showstuk.

De internationale jury beoordeelde de Nederlandse inzending met de hoogste score en een gouden medaille.

À la minute

Ook werd er à la minute een presentatie van diverse gerechten gekookt. Deze werden vervolgens door de jury beoordeeld en uitgeserveerd voor dertig gasten.
Ook in dit onderdeel zegevierde Nederland met de hoogste score en een gouden medaille.

Het is zeventien jaar geleden dat Nederland twee maal goud veroverde.

Het team
Het team, onder leiding van chef de mission Wynand Vogel, bestond uit: Waldrik Kremer (chef d’équipe, W&G groep Hollands Wildhuis, Best), Ron Merks (chef de cuisine van Sodexo, Zeist), Wim Klerks (chef de cuisine Restaurant Les Jumeaux, Bennebroek), Guido Panjer (docent R.O.C Friesland College, Leeuwarden), Marcel de Leeuw (chef de cuisine, restaurant de Kersentuin, Amsterdam), Jurgens Koens (chef patissier bij Maison van den Boer, Veghel), Peter Bakker (chef de cuisine, Peter Bakker Horeca Advies, Maarssen) en Tom van Woerkum (chef patissier, Sofitel Cogagne, Eindhoven).

De wedstrijden worden georganiseerd onder auspiciën van de World Association of Chefs Societies, de wereldorganisatie van koks.


Meld u ook eens aan voor onze
nieuwsbrief.