Vier Nederlandse en vier Belgische chef-koks nemen het weer tegen elkaar op in deel twee van televisieprogramma 'Kookstrijders België-Nederland'.
In elke aflevering moeten een Nederlandse en Belgische chef-kok een gerecht bereiden op basis van een typisch Belgisch en Nederlands product.
Startschot
Het startschot wordt gegeven door de jury van de vorige reeksen. Stephan Nijst (restaurant Choix du Chef in Den Haag) en Jelle Temmerman (restaurant D’Hoogheschool in Leuven) kruipen in de eerste aflevering namelijk zelf achter het fornuis.
Het beste gerecht wordt dan gekozen door gastjuryleden Geert Van der Bruggen (restaurant Lijsterbes in Berlare) en Ruben van Dieten (restaurant Le Cirque in Scheveningen).
Competitie
Vanaf aflevering twee nemen Stephan Nijst en Jelle Temmerman hun traditionele plaats in aan de jurytafel en beslissen welke chef het beste gerecht aflevert. Dan nemen de Nederlandse chefs van Lambermon’s, Spring en De Nederlanden het op tegen hun Vlaamse collega's van de Belga Queen, Lotus Root en Auberge du Pecheur.
De serie wordt vanaf zaterdag 20 maart uitgezonden op het Vlaamse tv-station Vitaya. In het vorige seizoen van Kookstrijders België-Nederland was de eindstand 2-2.
Bronnen: Knoopjelos, Vitaya.
---
Horeca Entree heeft een nieuwe Twitter-account.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

