Regeldruk belemmert het ondernemen enorm en de horecabranche heeft hier relatief veel mee te maken. Koninklijke Horeca Nederland (KHN) heeft daarom negen voorstellen bij de politiek gedeponeerd om de regeldruk voor de horeca te verminderen.
"Het verminderen van regeldruk blijft ook de komende jaren een belangrijk issue", aldus KHN. "Enerzijds om het ondernemersklimaat te verbeteren en anderzijds om aan overheidszijde efficiënter te kunnen werken."
Voorstellen
Rondom de formatie en in aanloop naar Prinsjesdag en de Algemene Beschouwingen, heeft KHN dan ook de politiek gevoed met negen concrete voorstellen om de regeldruk voor de horeca te verminderen.
De voorstellen zijn:
- Toekomstbestendige nieuwe Alcoholwet.
- Implementatiemodellen modulaire Model APV en toezicht.
- Regie op ICT, met nadruk op Elektronisch Ondernemers Dossier (conform Horeca Digitaal).
- Afschaffen Welstand.
- Generieke horecatoezichthouder.
- High Trust voor goedwillende ondernemer.
- Nieuwe en intelligente aanpak BIBOB.
- Hervorming arbeidsrecht, sociale zekerheid en pensioenen.
- Voorkomen nieuwe verzwaringen, zoals etikettering.
Eerdere oproep
"De voorstellen onderbouwen onze eerdere oproep om vooral in te zetten op het verbeteren van de kwaliteit van dienstverlening en regelgeving. Dit kan door te focussen op lokale overheden, high trust, risicogericht toezicht, samenwerking, weging van maatschappelijke kosten en opbrengsten van regels."
Horeca Digitaal
"Maar vooral ook door slim gebruik van ICT. Op dit laatste punt trekken KHN en het bedrijfschap Horeca & Catering gezamenlijk op, om een succes te maken van 'Horeca Digitaal', als één van de vier koploperprojecten voor de ontwikkeling van het Elektronisch Ondernemers Dossier (EOD).
Bron/lees meer: KHN.
Hyves-account Proost! Magazine
Gratis horecanieuwsbrief Proost! Magazine
Twitter-account Proost!
Magazine
& Horeca
Entree.

