De Speciality Coffee Association of Europe (SCAE) introduceert het SCAE Coffee Diploma voor koffieprofessionals. Dit moet tegemoetkomen aan de wensen van koffieprofessionals die zonder veel tijd kwijt te zijn aan meerdaagse cursussen toch hun vaardigheden uit willen breiden.
Er wordt gewerkt met korte modules uit het Coffee Education Program, die samen kunnen leiden tot het verkrijgen van het diploma. De modules zijn onder andere: basiskoffiekennis, groene koffie, sensorische en cuptasting, koffiebranden, zetmethodes en bijbehorende malingen, espresso, filterkoffie en baristavaardigheden.
Werkgroep
SCAE heeft uit een ledenbestand, dat bestaat uit ' s werelds beste koffieprofessionals, de Coffee Diploma-werkgroep samengesteld. Deze werkgroep heeft voor elke module in samenwerking met een expert op het specifieke gebied, een gedetailleerd programma samengesteld.
Certificatie
Op dit moment bestaat de SCAE-certificatie voor barista level één en twee én voor brewmaster (Gold Cup-certificatie). Deze programma's zijn succesvol omdat de certificering aan een door SCAE onderschreven standaard voldoet.
Een dergelijke gestandaardiseerde certificering zal ook voor alle modules van het Coffee Diploma-systeem gaan gelden.
Punten
Voor het behalen van het SCAE Coffee Diploma heeft een deelnemer honderd punten nodig. Alle certificaties van een module hebben een bepaalde waarde en kunnen alleen worden afgenomen door officiële SCAE-trainers. Om aan de honderd punten te komen kan een deelnemer willekeurige modules kiezen.
SCAE lanceert het diplomasysteem in juni 2011, tijdens SCAE World of Coffee in Maastricht.
Twitter-account Proost!
Facebook-pagina Proost!
Hyves-account Proost!
Gratis horecanieuwsbrief Proost!

