Op de Amsterdamse Zuidas opent binnenkort restaurant Bolenius van Luc Kusters en Xavier Giesen.
Eerder maakten zij naam bij zaken als Vossius, Le Cirque, La Rive en De Kas. In dit nieuwe restaurant wil het duo op een vergelijkbaar hoog niveau, maar met een herkenbare eigen signatuur gaan koken.
De missie met Bolenius: iets neerzetten dat in Amsterdam nog niet eerder was te beleven.
Achtergrond
Giesen werkte als sommelier en restaurantmanager in gerenommeerde restaurants en hotels van Nederland, waaronder het Amstel. Kusters behoorde met onder andere Edwin Kats en Pascal Jalhaij tot het selecte groepje talenten dat jarenlang door superchef Robert Kranenborg werd klaargestoomd voor de top.
Van Kranenborg leerde Kusters puur koken, dus zonder franje en compromissen en met alle aandacht voor de opbouw van een gerecht. Die transparante stijl typeert ook de menukaart van Bolenius, die zich verder volgens Kusters het best laat omschrijven als nieuw-Amsterdams.
Grenzeloos
Kusters: "Als je in Amsterdam rondloopt ervaar je de hele wereld in één stad. Alles is er, alle culturen bewegen er door elkaar heen en beïnvloeden elkaar. Zo wil ik ook koken. Vrij en grenzeloos."
Ingrediënten
Dagverse groenten en andere lokale producten als traditonele osseworst en Amsterdamse uien worden in Bolenius gecombineerd met ingrediënten uit de wereldkeukens, waaronder in onbruik geraakte specerijen uit het VOC-tijdperk.
Achternaam
Bolenius is vernoemd naar de moeder van Luc Kusters en is een historische Amsterdamse achternaam. Het restaurant biedt dagelijks plaats aan veertig gasten, die kunnen aanschuiven voor zowel lunch als diner. Tevens is er een ruimte voor private dining voor een gezelschap van tien personen.
Het restaurant verwacht veel zakelijke klandizie van de omliggende kantoren in het gebied, maar richt zich nadrukkelijk ook op de groeiende groep inwoners van de Zuidas.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

