Branchenieuws

Nieuw vakblad IJs! voor ijsbereiders

Bij diverse Nederlandse, ambachtelijke ijsbereiders lag afgelopen vrijdag het nieuwe vakblad IJs! op de deurmat.

Het is het eerste vakblad dat zich specifiek richt op de ijsbranche. Het nieuwe magazine vloeit voort uit het tienjarig bestaan van het IJscentrum in Wageningen en de oprichting van de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders (VAIJ). IJs! wordt uitgegeven door Retail Publishers.

Eerste editie
Het is de bedoeling om de titel vier keer per jaar uit te brengen. De eerste editie staat in het teken van fruitijs en met name aardbeienijs. In de rubrieken 'IJssoort belicht' en 'IJssoort bereid' wordt alles over deze smaak toegelicht door deskundige ijsbereiders.

Rubrieken

Andere rubrieken zijn: 'Openen IJssalon', 'IJsbereiding', 'Vakmanschap', 'Techniek' en 'Introductie nieuwe ijssoort'. Ook staan er (bedrijfs)nieuwspagina's in en vaste bijdragen van de VAIJ, van het Nederlands Bakkerij Museum en van Bouwer & Officier Accountants.

Het vakblad is automatisch verspreid onder alle leden van de VAIJ, onder ijsverkopers en daaraan verwanten in Nederland. Abonnee worden zonder lidmaatschap is ook mogelijk.

De VAIJ
De Vereniging van Ambachtelijk IJsbereiders komt voort uit de bestaande vereniging VECOIJS. Deze vereniging had zich reeds vele jaren geleden ten doel gesteld om de ambachtelijk ijsbereiders in Nederland te vertegenwoordigen.

Door de groeiende en veranderende markt van ambachtelijk schepijs, groeide ook de behoefte aan een goede en representatieve organisatie van het ambacht van ijsbereiders. Daarom werd gekozen voor de naam Vereniging van Ambachtelijk IJsbereiders.

Vanaf het moment van oprichting bestaat de Vereniging van Ambachtelijk IJsbereiders uit ruim honderdtwintig leden.

Bron: Koninklijke Horeca Nederland.

Afbeelding: Maarten Colijn (r), voorzitter IJscentrum, en uitgever André Schoppen (l) overhandigen het eerste exemplaar van IJs! aan de winnares van IJssalon van het Jaar Caroline Kooij van IJssalon de Hoop in Blaricum.


Meld u ook eens aan voor onze
nieuwsbrief.