Branchenieuws

Nieuwe leden Gilde van Nederlandse Meesterkoks

In Kasteel Maurick in Vught traden zondag 8 november zeven nieuwe Meesterkoks toe tot het Gilde van Nederlandse Meesterkoks.

Tijdens een korte officiële bijeenkomst werden de nieuwe Meesterkoks geïnaugureerd door Gildenmeester Cees Helder (voorzitter van het Gilde van Nederlandse Meesterkoks). De zeven nieuwe Meesterkoks rondden in het afgelopen jaar met succes de opleiding voor SVH Meesterkok af.

De Meesterkoks
Cees Helder overhandigde de Code van Eer van het Gilde aan Nico Boreas (restaurant Boreas, Heeze), Willem Pieter van Dreumel (restaurant Parkheuvel, Rotterdam), Mario Ridder (restaurant De Zwetheul, Delft), Jeroen Robberegt (restaurant Karel V, Utrecht) en Pieter de Ronde (Rue de Ronde, Berkenwoude).

Meesterkoks Onno Kokmeijer (restaurant Ciel Bleu, Amsterdam) en Edwin Vinke (restaurant De Kromme Watergang, Hoofdplaat) konden door drukke werkzaamheden niet bij de bijeenkomst aanwezig zijn.

Dag en nacht
"Het Gilde van Nederlandse Meesterkoks is een unieke vereniging van mensen die dag en nacht met hun vak bezig zijn en op het allerhoogste niveau werken", aldus Cees Helder. "We zijn een kleine vereniging maar met leden van een hoog niveau." Dat niveau komt volgens Helder overeen met het niveau van de opleiding.

De opleiding
De SVH Meesterkok-opleiding is voor koks de hoogste haalbare opleiding in Nederland. De intensieve opleiding duurt drie jaar. De aspirant-Meesterkok moet minimaal tien jaar praktijkervaring hebben opgedaan en de eindverantwoordelijkheid hebben in een meesterlijke, Nederlandse restaurantkeuken.

Gedurende de opleiding moeten verschillende deelcertificaten worden behaald. De Meesterkok-opleiding sluit af met een Meesterproef in het eigen bedrijf en duurt een hele dag. Het Gilde van Nederlandse Meesterkoks bestaat uit negentig leden.


Ook onze horecanieuwsbrief ontvangen? Klik
hier.
Horeca Entree zit ook op Twitter.