Branchenieuws

Noord-Hollandse restaurants gaan de strijd aan

In Noord-Holland gaan diverse restaurants met elkaar de strijd aan om het beste (biologische) streekproductgerecht.

Dit in het kader van de 'Zaaiweek van Heerlijk Noord-Holland', onderdeel van de campagne Noordhollandsegrond die biologische landbouw promoot. Deze week duurt van zaterdag 17 tot en met zondag 25 april en kent diverse activiteiten waar de horeca nauw bij betrokken is.

Verrassingspakket
Zo gaan in Alkmaar en Amsterdam koks 'met hart voor biologisch van dichtbij' met elkaar een culinaire strijd aan. Zij moeten dan een gerecht bereiden op basis van een verrassingspakket met verse, Noord-Hollandse, biologische ingrediënten.

Een uit het publiek samengestelde jury kiest onder leiding van topkok Caspar Bürgi de winnaar.

Restaurantactie
Een ander belangrijk onderdeel van de Zaaiweek is de restaurantactie. Circa zeventig restaurants verspreid door de provincie serveren een 'Heerlijk Noord-Holland Lentemenu' waarin (het liefst biologische) streekproducten de hoofdrol spelen.

Recensies

Gasten die een dergelijk menu recenseren maken kans op een cadeau-exemplaar van het boekje 'Puur! Uit eten in Noord-Holland'. Al de recensies spelen een rol bij de keuze van het restaurant dat kort na de Zaaiweek de oorkonde voor het 'Meest Smaakmakende Heerlijk-Noord-Holland Lentemenu' krijgt uitgereikt.

Afbeelding: Ronald Prinsen, chef-kok restaurant Keizerskroon in Hoorn, in actie tijdens een Culi-Duel Oogstweek 2009. Fotograaf Ed Lonnee.

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.