Het aspergeseizoen 2010 is vandaag officieel geopend in de Keukenhof. Kok Joop Braakhekke werd uitgeroepen tot ambassadeur van het witte goud.
Stichting Dubbel A, initiator van het geheel, maakte dat om klokslag 12.00 uur bekend onder het toeziend oog van diverse gasten uit culinair Nederland. Daarbij ontving Braakhekke het eerste kistje asperges en een oorkonde uit handen van Pieter Smits, voorzitter van de stichting.
De opening werd afgesloten met een aspergeproeverij verzorgd door vijf van Nederlands meest befaamde chef-koks.
Succesvol
Smits: "Door samen te werken met verschillende partners en bekende chef-koks én het verkiezen van een aspergeambassadeur hopen wij de witte asperge onder de aandacht van de consumenten te brengen. Het initiatief lijkt succesvol: in het afgelopen jaar is de consumptie gestegen naar zevenhonderdtachtig gram per persoon."
Ambassadeur
Joop Braakhekke nam het stokje over van Erica Terpstra, die vorig jaar deze functie bekleedde. De aspergeambassadeur heeft als taak om gedurende het seizoen de asperges prominent op de kaart te zetten.
Braakhekke: "Ik vind het een grote eer om dit jaar verkozen te zijn tot aspergeambassadeur. Ik kijk elk jaar uit naar het seizoen want ik ben echt gek op asperges en ik mag ze ook graag voorschotelen aan mijn vrienden en gasten."
"Daarnaast is de witte asperge gewoon een superproduct om mee te werken. Zoals de vijf chef-koks vandaag hebben getoond is er naast het traditionele gerecht met ei, ham en botersaus, nog zoveel meer mogelijk. Een fris en gezond product. Daar houd ik van."
Aspergekoningin
Eind maart werd Diana Derikx uit Asselt bovendien al gepresenteerd als Aspergekoningin. Zij treedt de komende maanden op als visitekaartje van de Nederlandse aspergebranche.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

