Branchenieuws

Officiële start Bockbierseizoen

Vannacht is het bockbierseizoen begonnen. Om 00.00 werd de horeca in Nederland door de diverse brouwers bevoorraad met de nieuwe oogst bockbier. Op maandag 4 oktober aanstaande start officieel de verkoop van het bockbier. De brouwers zeggen dat 2010 een mooi bockbierjaar is.


Bockbier is een echt seizoensproduct. Het is slechts een beperkte
periode in het jaar verkrijgbaar. Op maandag 4 oktober aanstaande gaat
het bockbierseizoen 2010 officieel van start. Vanaf die dag kan de
bockbierliefhebber via de diverse detailhandelskanalen en in de horeca
weer genieten van ‘zijn bock’.

Uit het Nationaal Bieronderzoek 2010
blijkt dat bierdrinkers in Nederland bockbier vooral drinken om zijn
authentieke smaak. Daarnaast draagt bockbier voor hen bij aan het
herfstgevoel en is er sprake van exclusiviteit.

Goed jaar
De brouwers zijn uiterst tevreden over de kwaliteit en de smaak van het
bockbier van 2010. Jack Verhoek, directeur Nederlandse Brouwers:
“Bockbier werd vroeger gezien als het begin van het bierseizoen waarin
de brouwer zijn vakbekwaamheid bewees. Die tijd ligt achter ons, maar
nog steeds is bockbier een bijzonder product, ook dit jaar weer.”

Een
ander aspect waarvoor Jack Verhoek aandacht vraagt is het combineren
van bier met gastronomische gerechten. “Die kunst staat in Nederland nog
in de kinderschoenen, maar ik voorspel dat die kunst snel terrein gaat
winnen”.

Bockbier is verkrijgbaar tot het op is. Vaak is dat lang voordat het
nieuwe jaar begint.