Branchenieuws

Okura Amsterdam leert teppanyaki-technieken

Hotel Okura Amsterdam neemt op drie verschillende manieren deel aan de Kookboeken7daagse, van dinsdag 2 tot dinsdag 9 november.

Alle activiteiten tijdens deze periode staan in het teken van culinair genieten en het overbrengen van kennis over teppanyaki-bereidingswijzen. Nederlands enige teppanyaki-kookboek, 'Sazanka – Verfijnde Teppanyakigerechten van chef Nonaka van Hotel Okura Amsterdam', speelt daarbij een grote rol.

Kookboekmenu
Ten eerste serveert Okura’s teppanyaki-restaurant Sazanka tijdens de Kookboeken7daagse een kookboekmenu. Alle gangen uit dit menu komen uit het receptenboek van Nonaka.

Het biedt gasten de mogelijkheid om de chef op zijn vingers te kijken tijdens het diner, om het vervolgens thuis zelf te proberen.

Kookworkshop
Direct na de 7daagse, op donderdag 11 november, geeft Nonaka een kookworkshop in Okura’s kookstudio. Tijdens deze culinaire sessie krijgen gasten de mogelijkheid om samen met de chef de bereidingen uit zijn receptenboek toe te passen.

Tienerkeuken
De derde activiteit is dat twee chefs van Okura dinsdag 2 november het Emma Kinderziekenhuis AMC bezoeken. In de Tienerkeuken, die zeven jaar geleden door het hotel werd gerealiseerd, houden zij samen met de kinderen een kookworkshop.

Deze activiteit is onderdeel van Okura’s mvo-beleid, waarvan voorlichting en gezondheid belangrijke pijlers zijn.

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.