Akira Oshima, executive chef & manager van de restaurants Yamazato en Sazanka van hotel Okura in Amsterdam, draagt zijn functie over aan Masanori Tomikawa.
Oshima gaat de verantwoordelijkheid dragen over de Japanse workshops in Okura’s kookstudio en de werving van personeel vanuit Japan. Tevens zal hij als adviseur general manager Marcel van Aelst ondersteunen met culinaire projecten in het buitenland.
Masanori Tomikawa, tot nu toe chef de cuisine bij het restaurant, wordt executive chef & manager Japanse Restaurants. De heren Nagai en Yamaga worden benoemd tot chef de cuisine en sous-chef.
Oshima
Oshima begon in 1971 als sous-chef bij restaurant Yamazato en werd in 1977 bevorderd tot chef van dit restaurant. Sinds 1985 was hij manager & executive chef van Yamazato en Sazanka.
In 2002 kreeg Yamazato onder zijn leiding een Michelinster, als eerste en tot nu toe enige traditioneel Japans restaurant in Europa. In september 2006 werd Oshima benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau.
Tomikawa
Masanori Tomikawa werkt al 23 jaar in de keuken van het Yamazato Restaurant. Hij begon er in 1984. Tussen 2002 en 2005 is de heer Tomikawa teruggeweest naar Japan om extra kennis en ervaring op te doen.
Tomikawa’s kracht ligt vooral in het toepassen van nieuwe technieken en ontwikkelingen, onder de voorwaarde dat deze bij het traditionele karakter en hoge niveau van Yamazato passen. Tomikawa zal de kaiseki-traditie van Oshima voortzetten.
--
Horeca Entree heeft een nieuwe Twitter-account.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

