Omar Dahak is sinds vrijdag 1 mei de executive chef van Hof van Saksen in Nooitgedacht, waardoor hij de scepter zwaait over Al Fresco, Coccinella, het Grand Café, De Brink en Rapido.
Dahak is afkomstig van 't Nonnetje in Harderwijk, waar hij binnen een jaar een ster in de wacht sleepte. Daarvoor werkte hij bij De Librije in Zwolle, Vermeer en La Rive in Amsterdam en voer hij een aantal jaar als chef-kok mee op luxe cruiseschepen. "Ik heb veel gezien en geleerd, daar profiteer ik nu elke dag van", aldus Dahak.
Peoplemanager
"De uitdaging bij Hof van Saksen is groot. Koken met gevoel is mijn passie, maar ik ben ook een peoplemanager. Ik wil mensen enthousiast krijgen, duidelijk maken waar we voor staan en waar we naartoe willen. De horecaconcepten van Hof van Saksen zijn ijzersterk en ik wil ze nóg aansprekender maken."
Meer spreken
"In het Italiaanse restaurant bijvoorbeeld moet je Italië proeven, maar ook ruiken, ervaren. Het aroma van tomaten en basilicum moet als het ware van de muren afspatten. De visuele sfeer is bepaald, de gerechten gaan nog meer spreken."
Ondertussen heeft Dahak de kaart van het Grand Café al veranderd in een lijst met internationale lekkernijen afkomstig uit Noord-Afrika, Azië en verder.

