Twee kookfanaten zijn gestart met Chefs Online, een professionele website met filmpjes over de basistechnieken en gerechten van chef-koks.
Dit meldt Zestz. De twee oprichters zijn Jochen Slaghecke en Piet Vrenken en de doelgroep bestaat uit zowel uit hobbykoks als professionele chefs. "Iedereen kan eigenlijk wel iets opsteken van het bekijken van onze video's", verwacht Schlaghecke. "Mensen die kookboeken kopen - en dan praat ik niet over het beste uit Allerhande - hebben toch nog vaak last van de complexiteit van sommige handelingen. Ze lezen een passage in een boek die ze niet snappen en vervolgens laten ze het recept links liggen. Maar als je een recept hebt gezien in de vorm van een video wordt het een stuk makkelijker om na te maken."
Restaurants
De website biedt naast korte filmpjes met een uitleg van de basistechnieken ook recepten die door chefkoks worden bereid. "De restaurants koken voor ons een gerecht en dat nemen we op", vertelt Schlaghecke op Zestz. "De kosten hiervan zijn voor de restaurants slechts de tijd en de ingredi?en om het gerecht te maken. In ruil daarvoor geven ze alle rechten op de video op. Ze krijgen publiciteit op Chefs Online, met naamsvermelding en een link naar hun website. Een deal met gesloten beurs dus."
De inkomsten van de website moeten geworven worden met advertenties en binnen een jaar moet Chefs Online zo''n half miljoen bezoekers trekken. Thuiskoks kunnen overigens ook eigen filmpjes insturen.

