Onno Kokmeijer, chefkok van restaurant Ciel Bleu Hotel Okura in Amsterdam, heeft donderdag 2 oktober de titel SVH Meesterkok behaald.
Kokmeijer toonde volgens de Plaatselijke Commissie SVH Meesterproef zijn kunnen op meesterlijk niveau en wordt daarmee de 120ste SVH Meesterkok van Nederland. De titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid voor koks.
De proef werd afgelegd bij Ciel Bleu. Na een rondleiding door Hotel Okura, volgde de lunch met twaalf verschillende gerechten. Onder leiding van Kokmeijer werd in de keuken met veel ambitie, enthousiasme en gebruik van moderne technieken gewerkt aan eigentijdse en originele gerechten. Het zesgangendiner was opgebouwd uit producten en ingredi?en passend bij dit jaargetijde. Het gehele menu werd voorzien van bijpassende wijnen die deel uitmaakten van de proef.
Na een intensieve dag bepaalde de Plaatselijke Commissie Meesterproef - bestaande uit SVH Meesterkoks Edwin Kats en Cees Helder, secretaris Jasper van Almenkerk en plaatsvervangend secretaris Hans Huiskes - dat Kokmeijer geslaagd was voor zijn proef. Op een nader te bepalen tijdstip zal de inauguratie van Kokmeijer plaatsvinden.
SVH neemt namens de bedrijfstak Horeca de SVH Meesterproeven af. Naast het presenteren van een menu op meesterlijk niveau wordt de kandidaat tijdens de meesterproef beoordeeld op: instructie en begeleiding, organisatie en planning van productieprocessen, automatisering, financieel keukenmanagement, kwaliteit van de inkoop, taalvaardigheid en presentatie, samenstelling menu en assortiment van de kaart, mise en place en hygi? conform de Hygi?code voor de Horeca.

