Branchenieuws

Oosterscheldekreeftseizoen geopend

De Stichting Promotie Oosterscheldekreeft heeft donderdag 25 maart het Oosterscheldekreeftseizoen 2010 officieel geopend.

Hierbij waren 550 gasten en ruim 45 journalisten uit binnen- en buitenland getuige van het binnenhalen van de eerste Oosterscheldekreeft. Ook werd de kreeftenwijn van het seizoen bekendgemaakt.

Certificering
In de ochtend hield Luit Ezinga een toespraak; hij is voorzitter van de Stichting Promotie Oosterscheldekreeft. In zijn toespraak haalde hij de problematiek aan van de certificering van de Zeeuwse kreeft.

Door te veel vergeven vergunningen door het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselveiligheid is het tot op heden namelijk nog steeds niet mogelijk om de Zeeuwse kreeft te voorzien van een MSC-certificaat.

Hart onder de riem

Daarna spraken Gerard Rabelink, burgemeester van Schouwen-Duiveland, en Karla Peijs, commissaris van de Koningin in Zeeland. Laatstgenoemde stak Rabelink een hart onder de riem van Rabelink wegen het voorgevallen drama in Zierikzee.

Ook feliciteerde Peijs de stichting met haar tienjarige bestaan en de opening van het negende seizoen.

Kreeftenwijn

Na de toespraken vertrokken de gasten met zestien boten om de eerste kreeftenfuik te lichten, onder andere door kreeftenvisser Jan van Westenbrugge. Tijdens deze tocht werd de kreeftenwijn van het jaar 2010 bekendgemaakt; de Argentijnse Las Perdices Viognier 2009.

Op de terugtocht naar Zierikzee werd een kreeftenlunch verzorgd door hotel-restaurant de Korenbeurs uit Kortgene.

Restaurants

De Oosterscheldekreeft is van donderdag 1 april tot en met donderdag 15 juli weer verkrijgbaar bij de betere vishandels en restaurants. Tien restaurants hebben zodoende een speciaal Oosterscheldekreeftenmenu op de kaart staan.

Alle menu's zijn verschillend, maar de prijs is uniform.

---
Horeca Entree heeft een nieuwe Twitter-account
.
Nieuwsbrief
Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.