Het Wijninstituut start in september ook in Amsterdam met de opleiding Werken met Wijn en wel bij hotel Casa 400.
De opleiding is bedoeld voor serieuze wijnliefhebbers en -vakmensen werkzaam in de wijnhandel of horeca, die zich na het Wijnbrevet (SWEN-2) verder willen ontwikkelen in het wijnvak.
De opleiding kan een einddoel zijn, maar ook een brug vormen naar de opleiding vinoloog van de Wijnacademie.
Kernwoorden
De kernwoorden van de opleiding zijn praktijkgericht, verrijkend, creatief en interactief. De lesstof richt zich op de actualiteit en wordt elk jaar aangepast. Elke docent brengt vanuit zijn vakgebied een andere invalshoek met zich mee.
Er is veel interactie tussen docent en cursisten onderling gepland. Vooraf opgegeven stellingen en onderwerpen moeten de cursist motiveren om de discussie aan te gaan en zijn eigen mening te vormen en verdedigen.
De examenopdrachten bestaan onder andere uit werkstukken en een voordracht.
Leraren
De opleiding bestaat uit 13 bijeenkomsten, inclusief een examen. Elke les kent een specifiek thema en staat onder leiding van een praktijkgerichte expert. Daaronder Karel de Graaf (Karel de Graaf Bourgogne-agenturen), Albert de Jong (freelance-wijnschrijver), Frank Jacobs (docent Wijnacademie, freelance-wijnschrijver), Olaf Kerstens (Partners in Wijn) en Hans Bijvoets (Anfors Wijnen).
De opleiding ging in 2009 van start in Den Haag. Vanaf maart 2011 veranderde de naam naar Werken met Wijn om hiermee het concept te benadrukken. Vanwege het succes vindt er nu uitbreiding plaats naar Amsterdam.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

