Branchenieuws

Patissier Goossens traint Australische ploeg

De Nederlandse patissier Jeroen Goossens is de nieuwe trainer van de nationale patisserieploeg van Australië.

Team Pastry Australia is een jong, ambitieus team. Onder leiding van Goossens wil het team naar de top en bindt het de strijd aan met grote pastry-landen als Frankrijk en Japan.

Supervakman
"Jeroen is onze droomtrainer", zegt teamcaptain Dean Gibson. "Hij is een supervakman, met een unieke stijl en grenzeloos innovatief. Hij is altijd, werkelijk altijd origineel. Of het nu gaat om chocolade, suiker, ijs, smaakontwikkeling of showstukken."

"Met deze trainer willen we de pastry-wereld veroveren en moet het 'Aussie Aussie Aussie' worden. Eerst in Singapore (2012) en daarna in Lyon (2013) op de Coupe du Monde de la Pâtisserie."

Mediapromotie

Team Pastry Australia werkt samen met de National Baking Industry Association die de marketing en mediapromotie steunt, met name door de nationale publicatie Australasian Baker. Het team is er trots op dat het door de sector wordt gedragen. Het wordt bovendien gesteund door Euro Chef, Godiva en Callebaut.   

Jeroen Goossens

Jeroen Goossens is geboren in het Noord-Brabantse Heesch. Op zijn 21ste volgde hij een klassieke vooropleiding als cuisinier om zich toe te leggen op de patisserie. Hij deed meerdere keren mee aan de Coupe du Monde de la Pâtisserie in Lyon.

Ook maakte hij de bruidstaart voor de prins van Oranje en prinses Máxima.

Meer activiteiten
Sinds 2010 werkt hij voor Jeroen Goossens Dutch Pastry. Hij adviseert op dit moment hotel De l’Europe Amsterdam, traint het Australische patisserie-team, geeft masterclasses en bereidt een boek voor.

Deze week werd zijn chocoladesculptuur Friendship Flies the World onthuld, bij Café Chocolat op Schiphol Airport.
 

---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account
Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie
Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep
LinkedIn.