Branchenieuws

Paul Bocuse houdt niet van tekst en uitleg

De beroemde Franse driesterrenkok Paul Bocuse houdt er niet van dat restauranthouders hun gasten vertellen over de herkomst van een gerecht.

Ook de aanprijzing van wijnen met termen als 'een zachte body met een verrassende afdronk' of 'een fruitig aroma' kan hem niet bekoren, laat hij weten in een interview met de Franse krant Le Figaro.

Paul Bocuse
"Als ik een piepkuiken bestel, heb ik er geen behoefte aan dat de restauranthouder mij vertelt over de grootvader van het beestje. Hetzelfde geldt voor de wijnsommeliers. De enige vragen die ertoe doen, zijn volgens de sterrenkok: 'Is hij lekker?' of 'Hebt u de wijn met plezier gedronken?'.

Bocuse, die donderdag 84 jaar wordt, zegt vooral te houden van eenvoudige gerechten. "Als ik van links naar rechts uitleg nodig heb, interesseert het gerecht mij niet."

Tenue
Hij staat er ten slotte op dat koks hun kenmerkende kleding dragen. "Potverdorie, wij zijn met de chirurgen de enigen die een tenue hebben. Zoals tot voor kort de timmerlieden, de horlogemakers. Waarom moeten wij dat opgeven."

Bron: Nederlands Gilde van Sommeliers. 

---
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Twitter-account
Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.