Branchenieuws

Payrollbranche groeit met elf procent

De omzet in de payrollbranche groeide in het tweede kwartaal van 2010 met elf procent ten opzichte van hetzelfde kwartaal in 2009. Vooral in sectoren als de horeca, detailhandel en overheid is het populair. Dat blijkt uit de VPO Marktmonitor van de Vereniging Payroll Ondernemingen (VPO).


Volgens de vereniging is het opvallend dat juist het aantal payrollcontracten met een onbepaalde looptijd explosief is gestegen. Vorig jaar rond deze tijd kwam twintig procent van de omzet van contracten voor onbepaalde tijd, op dit moment wint het aandeel contracten voor onbepaalde tijd aan belang.

Inmiddels is 25 procent van de omzet afkomstig van het payrollen van deze contracten.
 
Horeca
VPO-Voorzitter Jeu Claes: "We zien dat op dit moment met name in de detailhandel, de horeca en bij de overheid er veel gebruik wordt gemaakt van payrollen. We zien zeker dat in die - maar ook in andere - sectoren de lichten weer op groen staan."

"Wel willen werkgevers personeel werven zonder kopzorgen. De huidige arbeidsmarkt en de onzekere economische tijden zorgen ervoor dat werkgevers flexibiliteit willen en werknemers juist op zoek zijn naar zekerheid. Dit doen zij door te payrollen. Het is echt het bewijs dat flexibiliteit en zekerheid hand in hand gaan."

Opvallend is volgens Claes ook dat met name hoog gekwalificeerde werknemers een payrollcontract krijgen aangeboden en dat werkgevers ze niet per se op de eigen loonlijst willen hebben staan.

Nieuw kabinet
Claes: "Wel is het zaak dat er nu snel een nieuw kabinet gaat komen. We merken dat werkgevers zenuwachtig worden van de huidige situatie. Dat is niet goed voor de economie en maakt de arbeidsmarkt stuurloos."

"Als er straks een nieuw kabinet is, dan is het wat ons betreft zaak dat we snel goede afspraken maken over regulering van de payrollmarkt. Er moet een wettelijk geregelde certificering komen om zo de markt verder en beter te reguleren. Payrollen is inmiddels een geaccepteerd fenomeen." 


Proost! Magazine nu ook op Hyves!
Ook
onze gratis horecanieuwsbrief ontvangen? Klik
hier
.
Twitter-account Proost!
Magazine
Horeca
Entree
.