Branchenieuws

Peter Klosse krijgt Gouden Bouillonblokje

Peter Klosse van Hotel Gastronomique De Echoput in Hoog Soeren kreeg zondag 8 november het zesde Gouden Bouillonblokje opgespeld.

In tegenstelling tot al het 'gidsengeweld, met de beste van dit en de hoogste van dat', wil Bouillon Magazine diegenen in het zonnetje zetten die - ondanks de nodige tegenwind - doorgaan met het promoten van de Nederlandse gastronomie. "Mensen die in bescheidenheid veel betekenen voor het vak", aldus een woordvoerder.

Onvermoeibaar

"Onvermoeibaar en al vele jaren zet Klosse zich in voor de verbetering van het niveau van de gastronomie in Nederland. Hij voert naast zijn alom gewaardeerde hotel en restaurant met succes een eigen kook-, wijn- en smaakschool, de Academie voor Gastronomie."

"Klosse helpt zijn cursisten smaak beter te begrijpen en doet dat met ontembare passie. Met cursussen en trainingen, het schrijven van boeken en artikelen, en door het verrichten van onderzoek."

Waterschade

Toen Klosse twee jaar geleden zijn verbouwde hotel-restaurant net had geopend, liep het hele perceel waterschade op. Deze tegenslag gebruikte hij om de plannen voor de uitbreiding van zijn kookschool breder uit te werken. Hij onderkelderde zijn woning naast het hotel-restaurant om er een keuken voor zijn kookcursisten in te richten.

"Daarmee zet de enig gepromoveerde doctor in de Smaak die ons land telt, een traditie voort die zijn overleden vader Jaap Klosse heeft ingezet: de Nederlandse gastronomie meer aanzien geven en in professionaliteit op een hoger plan brengen."

Marché Gourmand

Klosse kreeg het Bouillonblokje opgespeld tijdens 'Marché Gourmand'. Hierbij stelde een aantal leveranciers de gasten in staat om kennis te maken met zijn producten. Voor een gering bedrag konden gasten proeven van zalm (Zalmhuis Steur), kaas (l'Amuse), brood (Carl Siegert), thee (De Eenhoorn), koek en chocola (Jos van Velzen), wildpate en paddenstoelen (De Echoput), worsten en levenswater (Restaurant de Pronckheer), soepen en wijnen (Pure Taste) en bieren (Jopen Bier). Ook stond de Kookboekhandel er met boeken.

Bouillonblokjes
In 2004 ontvingen Claudia en Jannis Brevet (Inter Scaldes in Kruiningen) het Gouden Bouillonblokje. In 2005 was dat John Vinke, in 2006 Edwin Kats, in 2007 René en Marja Brienen (Brienen aan de Maas in Well) en in 2008 waren dat Erik en Anja van Loo (Parkheuvel in Rotterdam).

Bron: Nieuwsbank.


Ook onze horecanieuwsbrief ontvangen? Klik
hier.
Horeca Entree zit ook op
Twitter.