Branchenieuws

Petit krijgt Tour Culinair HorecaHelden Award

Hotelier Lucas Petit heeft zondag 20 juni de Tour Culinair HorecaHelden Award 2010 ontvangen, een initiatief van Tour Culinair en SVH.

Zij gaven Petit deze prijs omdat ze hem een voorbeeld vinden voor de horecabranche op het gebied van het vinden, binden en boeien van personeel.

Onder de vlag van zijn bedrijf Hoscom is Petit (mede-)eigenaar van Delta Hotel Vlaardingen, Landgoed Avegoor Ellecom, Landgoed De Holtweijde Lattrop, Badhotel Rockanje, Stroom Rotterdam en het nieuwe Cruisehotel op de ss Rotterdam.

Inefficiënt
Bob Schut, directeur SVH, overhandigde de Tour Culinair HorecaHelden Award en lichtte de toekenning toe. "Lucas Petit stimuleert iedere medewerker, van afwasser tot chef-kok en van receptioniste tot hotelmanager, om ondernemerschap te tonen. De inefficiëntie die dit met zich meebrengt neemt Lucas bewust op de koop toe, omdat het creëren van leermomenten en het bieden van een continue uitdaging voor hem prioriteit heeft."

Zo schilderden de koks van Landgoed Avegoor zelf het restaurant. In restaurant Lido op het nieuwe Cruisehotel verwacht Petit van medewerkers in de bediening dat ze zelf actie ondernemen om ontbrekend servies of glaswerk te (laten) bestellen.

Personeelsbeleid
"De bedrijven van Lucas Petit zijn allemaal erkende leerbedrijven; voor de ss Rotterdam werkt hij nauw samen met ROC Albeda College en ROC Zadkine. Ook voor de oudere werknemers heeft hij aandacht, door constant de wensen en behoeften van bijvoorbeeld de medewerksters in de huishouding te monitoren. Niet alleen stimuleert Lucas Petit zijn medewerkers vakinhoudelijk te groeien, maar ook op persoonlijk vlak. Dit maakt hem een ware HorecaHeld, en dus een voorbeeld voor de branche op het gebied van personeelsbeleid."

Award
De prijs bestaat uit een bronzen beeld en een cheque van duizend euro, die Petit mag besteden aan een training en/of opleiding voor zijn bedrijf. Lucas Petit kreeg de prijs uitgereikt door Bob Schut, directeur SVH en Ton Lenting, voorzitter van de Stichting Tour Culinair en zelf ook HorecaHeld.

Achtergrond
De uitreiking vond plaats tijdens een lunch in Restaurant Parkheuvel in Rotterdam. Tour Culinair legde hier aan tijdens de tweedaagse fietstocht, die ieder jaar door een andere regio van Nederland voert.

Met het uitreiken van de prijs sluit de Tour Culinair aan op de campagne HorecaHelden van SVH. SVH en sociale partners voeren de campagne HorecaHelden om ondernemers en medewerkers bewust te maken van hun invloed op personeelsbeleid. HorecaHelden zijn de voorbeelden die inspireren bij het vinden, binden en boeien van vakbekwaam personeel.

Afbeelding

Op de afbeelding van links naar rechts SVH-directeur Bob Schut, hotelier Lucas Petit en Tour Culinair-voorzitter Ton Lenting.

--
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.