Branchenieuws

Pieter de Ronde officieel SVH Meesterkok

Pieter de Ronde, eigenaar van Rue de Ronde in Berkenwoude, is maandag 23 november geïnaugureerd als SVH Meesterkok.

Hij is hiermee de 125e SVH Meesterkok van Nederland. De inauguratie vond plaats in de Hubertus Vakschool in Amsterdam, waar SVH-directeur Bob Schut het diploma en Gerard Böcker, voormalig keukendocent van de Hubertus Vakschool, de bijbehorende versierselen uitreikte.

Inzet docenten
Schut benadrukte het belang van de rol van de docent bij het boeien van leerlingen. "Pieter kwam als jongetje uit de Zaanstreek en is in Amsterdam, de 'grote stad', naar de middelbare school gegaan. Hij is mede door de inzet van zijn docenten gepassioneerd geraakt voor het vak en dat heeft uiteindelijk geresulteerd in het behalen van de titel SVH Meesterkok."

De keuze van de locatie voor de inauguratie heeft alles te maken met het respect van De Ronde voor zijn voormalige docenten en uitstraling van de school. "Zij zijn samen met de chefs waar ik voorheen voor werkte heel erg belangrijk geweest", aldus de kersverse SVH Meesterkok.

Cour du Nord
De Ronde legde zijn meesterproef af op 10 april dit jaar bij restaurant Cour du Nord in Nooitgedacht. Hier was hij als chef de cuisine verantwoordelijk voor het behalen van de eerste Michelinster ooit voor een restaurant op een resort in heel Europa.

Rue de Ronde
Hij werkt nu (nog steeds) voor Rue de Ronde. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het opzetten en verbeteren van kwaliteitsconcepten voor ‘gastronomische’ keukens en restaurants. Rue de Ronde heeft veel ervaring met ontwikkeling en styling van gerechten, interim-management, project-, concepten budgetbewaking en innovatie in de horeca.

SVH Meesterkok-titel
SVH neemt namens de bedrijfstak horeca de SVH Meesterproeven af. De SVH Meestertitel is de hoogste graad van vakbekwaamheid voor koks. Het behalen van een SVH Meestertitel is geen eenvoudige zaak.

Naast het presenteren van een menu op meesterlijk niveau, wordt de kandidaat tijdens een meesterproef beoordeeld op instructie en begeleiding, organisatie en planning van de productieprocessen, financieel keukenmanagement en presentatie. Ook komen de samenstelling van het menu, kwaliteit van de inkoop, taalvaardigheid en presentatie, assortiment van de kaart, mise-en-place en hygiëne conform de Hygiënecode voor de Horeca aan bod.

Op de afbeelding v.l.n.r.: Böcker, Schut, De Ronde en Michel van Riswijk.


Ook onze horecanieuwsbrief ontvangen? Klik
hier.
Horeca Entree zit ook op
Twitter.