Het complete programma van BBB Maastricht is bekend. Het horeca-evenement van Zuid-Nederland presenteert dit jaar een nieuw concept. Vier themawerelden, waaronder Folie Culinaire, bieden plaats aan 395 exposanten, 125 programma-onderdelen en talloze acties en activiteiten in de binnenstad. BBB Maastricht en Folie Culinaire vinden op 10 t/m 12 oktober plaats in MECC Maastricht.
In de themawereld Beverage Beach kunnen bezoekers authentieke en trendy dranken proeven. Het Wijntheater biedt o.a. een podium aan de finale van het NK Oestersteken en de presentaties “Wijn met slakken” en “Varken met een beter leven”. Op Spirits Square zijn doorlopend workshops over het serveren van het perfecte drankje. Bierproeven, bijvoorbeeld in combinatie met chocolade, kan op Specialty Beer Bay.
Wedstrijden
In Food Forest maakt de bezoeker kennis met nieuwe gerechten en authentieke smaken. Niet alleen valt er veel te proeven, maar er is ook veel te zien. Zo wordt tijdens de BBB Chef Contest gekookt met vis en zeewier, vindt de wedstrijd Born in Limburg plaats en wordt gedemonstreerd hoe je het best een Livar-varken kunt uitbenen.
BBB Academy en Startersdag
In Variety Valley vind je naast non-food ook innovaties en brancheverenigingen. Hier wordt de Columbus Trophy, de internationale prijs voor de meest gastvrije startende ondernemer, uitgereikt. In de BBB Academy kunnen horecaprofessionals gratis workshops bezoeken over bijvoorbeeld bedrijfsrendement, gastvrijheid en Facebook. Ook worden hier de BBB Startersdag en BBB Cafetariadag georganiseerd.
Gerenommeerde chefs
Folie Culinaire is hét exclusieve evenement voor de internationale gastronomie. In de Demo Kitchen zijn 19 gerenommeerde chefs uit 10 landen te bewonderen. Hier vindt onder andere ook de Grand Prix du Caviar plaats. Het Gault&Millau Theater vormt het decor voor demo’s door 12 Limburgse chefs en de verkiezingen van de Beste Limburgse wijn en Belofte van het Jaar.
Eten op sterrenniveau
In pop-up restaurant The Tent (concept van Herman den Blijker), kunnen bezoekers genieten van een drie-gangen menu en signature dishes op sterrenniveau tegen een betaalbare prijs. De internationaal befaamde chefs Sang Hoon Degeimbre** en Soenil Bahadoer** creëren verrassende culinaire creaties van het hoogste niveau.

