In Düsseldorf is van zondag 27 tot en met dinsdag 29 maart weer de internationale vakbeurs ProWein. Op deze editie zijn ruim 3.500 leveranciers - een nieuw record - aanwezig uit de hele wereld. Voor de eerste keer is Japan van de partij. Naast wijn biedt de beurs ook distillaten.
Laatstgenoemde variëren van gerenommeerde klassiekers tot specialiteiten van regionale distilleerderijen.
Indeling
Er worden meer dan 36.000 internationale bezoekers verwacht. Een hoogtepunt van ProWein is ook dit jaar weer de centrale proeverij met meer dan duizend wijnen. Ze staat deze keer in het teken van 'Trends Experiences: traditioneel versus modern' of 'Hoe vinologie wijnstijlen bepaalt'.
Workshops
Verder neemt het Duitse Wijninstituut DWI zijn Pinot Trio mee naar een lezing over de verschillen tussen Weiss-, Grau- en Spätburgunders. En onder de naam Down2Earth bieden diverse exposanten uit vijf productiegebieden van de zogenaamde nieuwe wereld ook dit jaar weer workshops aan.
De presentatie van het California Wine Institute zal ook niet ontbreken. In 2010 kwam hier voor het eerst ook een groep uit New York bij. Dit jaar wordt het Amerikaanse programma aangevuld met gezamenlijke stands uit de staten Washington en Oregon.
Proeverijen
Verder presenteert Israël haar wijnen onder het motto 'mooie structuur, kruidige aroma's', nodigt chocolatière Sabine Pauly iedereen uit voor 'gepassioneerde verleidingen' met Vallendar-brandewijnen, organiseert CIVA, het genootschap van elzaswijnen, een wijn- en specerijenproeverij en is East meets West de titel van een proeverij met Japanse sake en kaas.
Twitter-account Proost!
Facebook-pagina Proost!
Hyves-account Proost!
Gratis horecanieuwsbrief Proost!

