In het nieuwe stadioncomplex in Zwolle opende zaterdag 31 oktober restaurant Equipe food, drinks & passion.
Onder de naam Equipe zullen in de toekomst ook nog een business- en loungecentrum voor vergaderingen & evenementen, een hotel en een congres- en evenementencentrum worden geëxploiteerd.
Werken en leren
Equipe wordt volledig geëxploiteerd door Eurest, onderdeel van Compass Group Nederland, in samenwerking met Landstede, de onderwijsinstelling voor middelbaar beroepsonderwijs in Zwolle. Deze samenwerking biedt horecastudenten van Landstede de mogelijkheid om werken en leren te combineren.
Zij worden hierbij begeleid door coaches en docenten van Landstede, maar ook door het management en de medewerkers van Equipe.
Inrichting
Equipe biedt plaats aan ruim 240 gasten. Opvallend aan de inrichting zijn vooral de open keuken, wijnkamer, grote bar en de ruimte voor private dining. Overdag wordt dit lokaal gebruikt door studenten van de horecaopleiding van Landstede.
Veel capaciteit
Jean-Jacques Jouret, projectleider Horeca bij Landstede en nauw betrokken bij de realisatie van het project is enthousiast. "Werken en leren zijn hier onlosmakelijk met elkaar verbonden. Door de capaciteit die we hier hebben, kunnen we met grote groepen studenten aan de slag, zonder dat dit inbreuk doet op de reguliere exploitatie."
"Daarnaast biedt het assortiment van klassieke en trendy gerechten de mogelijkheid om verschillende bereidingen te leren. Gasten kunnen hier straks weer genieten van tafelbereidingen; entertainment volop dus."
Nieuwe stap
Marc Balvers, Business Unit-directeur Eurest Leisure: "Equipe betekent voor Eurest een nieuwe stap. Het is namelijk de eerste publieke horecalocatie, die we volledig zelfstandig exploiteren. Compass Group heeft hiermee al ervaring in onder andere Groot-Brittannië en de Verenigde Staten. We zijn er trots op dat we hiermee ook in Nederland kunnen starten."
Ook onze horecanieuwsbrief ontvangen? Klik hier.
Horeca Entree zit ook op Twitter.

