Restaurant LEDS, onderdeel van het Grand Winston hotel in Rijswijk, is de winnaar van de kookwedstrijd Concours Culinair.
De vernieuwde wedstrijd vond voor het eerst plaats van maandag 30 november tot en met maandag 8 februari bij de Golfbaan Spaarnwoude. Negen restaurants namen eraan deel.
De jury
De vakjury bestond uit meesterkok en ex-sterrenrestauranteigenaar Constant Vonk, kookboekenschrijfster Janny van de Heijden, Fons Hesseling, Ab Tamis en Wim Kaspers. De vakjury was zeer onder de indruk van de originele gerechten met oog voor detail.
Volgens Vonk lieten de deelnemers zien dat het goed gaat met het koken in Nederland en dat het niveau enorm omhoog is gegaan in de laatste twintig jaar. "We zijn de Belgen voorbij gestreefd. Vooral de gedrevenheid van de koks en de passie om iets moois viel me op en dat geeft hoop voor de komende generatie Nederlandse topkoks."
LEDS
Bij restaurant LEDS is Roel Gilissen de executive chef en Lex Donker Curtius maître/sommelier. Het winnende menu zal er tot eind maart worden geserveerd.
--
Horeca Entree heeft een nieuwe Twitter-account.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

