Het restaurant van ziekenhuis Nij Smellinghe in Drachten voert de top 100 van restaurants in zorginstellingen aan.
Dat schrijft Flitsnieuws. De wedstrijd is een iniatief van stichting Veiligvoedsel.nl, die het gelijknamige keurmerk uitgeeft. Om hiervoor in aanmerking te komen moet een restaurant een 7,5 of hoger scoren op ruim 380 punten.
Het restaurant van Nij Smellinghe haalde een 9,5 en behaalt zo de eerste positie van de top 100.
Stichting
De stichting maakt zich sterk voor herkenbare en werkbare voedselveiligheid in Nederland. Met de introductie van het keurmerk Veiligvoedsel.nl is een zorginstelling in staat aan haar cliënten haar kookkwaliteit te tonen.
Vergiftiging
Jaarlijks komen er tussen de 350.000 en 650.000 voedselvergiftigingen voor in Nederland. Jaarlijks overlijden hieraan 20 tot 200 mensen. In 2005 werden er 24.000 patiënten opgenomen in een ziekenhuis met de zogeheten diagnose gastro-enteritis.
Bron: Flitsnieuws.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree en Fastservice Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

