Taste of Art geeft de Restaurantgids voor Kunstliefhebbers uit, waarin zowel de keuken als de kunst van restaurants worden beschreven.
Taste of Art stimuleert al jaren kunst in restaurants door middel van kunst op onderborden. Met de komst van de restaurantgids die 200 restaurants telt, is het concept verder uitgebreid.
Esthethische normen
"Ieder beschreven restaurant voldoet aan hoge gastronomische en esthetische normen", aldus een woordvoerder. "Zowel de cultureel ingestelde restaurantbezoeker als gastronomisch ingesteld kunstliefhebber wordt op zijn wenken bediend."
Stijlvolle avond
"Voor restauranthouders betekent deze gids niet alleen extra naamsbekendheid, maar geeft ze hiermee ook aan zich bezig te houden met meer dan alleen lekker eten én er alles aan te doen de gast een stijlvolle avond te bezorgen."
Elk restaurant krijgt een eigen unieke cover met een foto van het restaurant en de naam. Via een oproep aan het publiek wordt gevraagd naar meer adressen voor de gids.
Naslagwerk
In de gids zijn per regio ook de vijf mooiste restaurants met kunst geselecteerd door kunstkenner Marc Permeke en Jeanette aan de Stegge. Lijstjes met tientallen kunstmusea, beeldentuinen, kunst- en culinaire evenementen maken de gids zo tot een naslagwerk.
Bestellen
Dé Restaurantgids voor Kunstliefhebbers komt 31 oktober uit en is dan verkrijgbaar bij een groot aantal restaurants verspreid over heel Nederland en Vlaanderen.
Daarnaast kan de gids besteld worden via www.taste-of-art.com.
Op de afbeelding: initiatiefnemer Gerard Gielen met zijn gidsen opgeslagen in het atelier van kunstenaar en vriend René van der Heyden. Foto: Perry Roovers.
Ook onze horecanieuwsbrief ontvangen? Klik hier.

