Nederlanders in het buitenland gaan vaker uit eten. Ook zijn ze erg tevreden over de kwaliteit van de restaurants aldaar.
Dat blijkt uit onderzoek onder duizend leden van het Wereldpanel, schrijft Radio Nederland Wereldomroep. Veertig procent van de respondenten meldt één tot drie keer per maand uit eten te gaan.
Een kwart gaat vaker, één tot drie keer per week, en nog een kwart bezoekt minder dan één keer per maand een restaurant.
Prijzen
Veertig procent betaalt dan een bedrag tussen de elf en twintig euro, veertien procent tussen de zes en tien euro en bijna vier procent eet en drinkt voor vijf euro of minder.
"Een warm hoofdgerecht voor de prijs van een uitsmijter", concludeert een respondent tevreden.
Kwaliteit
Ook vindt een meerderheid dat er in het buitenland meer kwaliteit wordt geleverd. "Geen eten uit blik, pakjes of zakjes, glutenvrij indien gewenst en minder muizen", zijn een paar van de reacties.
Ook hoog scoren hygiëne, kindvriendelijkheid, veilige parkeergelegenheid, bereikbaarheid, een niet te lange wachttijd, een niet te gejaagde bediening en de sfeer. Tl-verlichting wordt niet op prijs gesteld, al meldt één respondent dat dit nu eenmaal hoort bij het plaatselijke restaurant.
Eenzijdig
Overigens gaan niet alle Nederlanders in het buitenland vaker naar een restaurant. Ruim een vijfde zegt juist minder vaak dan vroeger in Nederland buiten de deur te eten.
Daarvoor zijn diverse redenen. Het vaakst genoemd worden de eenzijdigheid van de lokale keuken en de slechtere kwaliteit van het voedsel.
Bron: Radio Nederland Wereldomroep.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

