Alain Caron mobiliseert de Nederlandse restaurantwereld om warme kleding en dekens voor Japan in te zamelen.
Dat schrijft Zestz. Vanuit de horeca komen allerlei acties om de Japanse slachtoffers van de aardbeving van half maart te helpen. Zo organiseerden Okura’s chefs een culinaire benefietavond en koken Rotterdamse koks en studenten een vegetarisch benefietdiner.
Alain Caron, de van origine Franse cuisinier, mobiliseert nu de Nederlandse restaurantwereld om warme kleding en dekens voor de Japanse bevolking in te zamelen.
Noodkreet
Caron kreeg van 2 bevriende chef-koks in Japan een noodkreet. "Financiële steun voor ons land is keihard nodig, maar op korte termijn is de belangrijkste behoefte: warmte. Kleding voor kinderen en volwassenen, dekens en slaapzakken. Alles wat de slachtoffers zo snel mogelijk warm kan maken én houden."
Caron vraagt dan ook iedereen om warme spullen, schoon en verpakt in vuilniszakken, te verzamelen en te brengen naar één van de deelnemende restaurants. De laatste inleverdatum is vrijdag 23 april.
Aflevering
Horecaleveranciersbedrijf Lindenhoff in Baambrugge haalt de spullen door het hele land op en Alain Caron brengt de kleding en dekens naar Parijs. Boekhandel Librairie Gourmande zorgt vervolgens voor het transport naar Japan.
De twee bevriende chefs van Caron zorgen er ter plaatse voor dat de spullen bij die mensen terecht komen die het écht nodig hebben.
Bron: Zestz.
---
Facebook-pagina Horeca Entree.
Twitter-account Horeca Entree.
Twitter-account Fastservice Entree.
Nieuwsbrief/online editie Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

