Rafael Reyes, bartender bij MOMO in Amsterdam, is de winnaar van Diageo's bartenderscompetitie World Class. Op dit onderdeel van de wereldwijde competitie probeerden 25 topbartenders uit Nederland de mooiste creatie te maken met de gin Tanqueray No. TEN.
World Class is een initiatief van Diageo Reserve Brands en heeft als doel de beste bartender van de wereld te vinden. Dit gebeurt door middel van World Class-evenementen in 39 landen. Iedere World Class staat in het teken van een spirit.
Trendtalk
De Nederlandse finale vond maandag 28 februari plaats inn Huize Frankendael in Amsterdam. De dag begon met een informatieve trendtalk door Angus Winchester, de global brand ambassador voor Tanqueray No. TEN.
Hij reist de hele wereld over en ziet dat steeds meer bartenders gebruik maken van exotische ingrediënten die vroeger niet of nauwelijks verkrijgbaar waren. Ook signaleert hij dat bartenders naar het verleden kijken om recepten van de toekomst te maken.
Hierna verzorgde de fysisch-chemicus Jan Groenewold een seminar over wat smaak is.
Wedstrijd
Ten slotte probeerden de 25 bartenders de beste cocktail te maken met de ingrediënten die aanwezig waren. Zo kon men gebruik maken van Tahiti-vanillezeezout, beanblossoms (kleine bloesemblaadjes die smaken naar sperziebonen), tonkabonen, limefingers en zoete grapefruits.
De jury bestond uit Angus Winchester, Jan Groenewold en Paula Plantinga, hoofdredacteur Venuez Magazine.
Finales
Winnaar Rafael Reyes mag zich nu gaan meten met andere, Europese winnaars op de finale in Berlijn. De bartender die daar de hoogste ogen gooit mag door naar New Delhi in India, naar de Diageo Reserve Brands World Class Global Final.
De wereldfinale is in juli dit jaar. Volg eventueel de Facebook-pagina van World Class.
Afbeeldingsfotograaf: Gino van Meenen.
Twitter-account Proost!
Facebook-pagina Proost!
Hyves-account Proost!
Gratis horecanieuwsbrief Proost!

