Branchenieuws

Ricardo van Ede nieuwe chef-kok Neva

Ricardo van Ede is per 1 september 2009 aangesteld als chef-kok van café-restaurant Neva in Hermitage Amsterdam.

Sinds de opening ontving van de Hermitage Amsterdam in juni, ontving het museum al meer dan 250.000 bezoekers. Algemeen manager Ron Schouwenburg: "Vanzelfsprekend heeft hiermee ook Neva een vliegende start gemaakt en we willen dit graag zo houden. Met de komst van Van Ede gaan we de algehele culinaire kwaliteit van zowel het à-la-carterestaurant als de banqueting naar een hoger niveau tillen. We zijn blij met de komst van zo’n culinaire vakman."
 
Ricardo van Ede
Van Ede startte zijn carrière in 1983 bij Chalet Royal in Den Bosch. Vervolgens werd hij de jongste chef-kok ooit met een Michelinster tijdens zijn dienstverband bij De Graaf van het Hoogveen in Noordwijk. Daarna werkte hij enige jaren voor grote huizen in Luxemburg en België.

Voordat hij zijn eigen Ricardo Food & Wine delicatessenshop begon in de van Baerlestraat, werkte hij als chef bij Brasserie van Baerle en bij Le Garage.

Groot-Brittannië
De afgelopen twaalf jaar werkte Van Ede in Groot-Brittannië. Hij was enige jaren souschef bij het beroemde Cliveden Taplow, een van de beste Country House hotels ter wereld, en hij kookte voor tal van beroemdheden.

De laatste zeven jaar werkte hij als chef-kok bij The Felinfach Griffin in Wales. Hier kreeg hij vele onderscheidingen, waaronder Beste Restaurant van Wales, en een plaats in de top vijftien in Groot-Brittannië. De economische crisis deed van Ede besluiten om terug naar Amsterdam te gaan.


Meld u ook eens aan voor onze
nieuwsbrief.