Branchenieuws

Rietbroek maakt lekkerste horecabroodje

Thijs Rietbroek van Snacksalon de Schelp uit Roelofsarendsveen heeft woensdag 14 januari met zijn broodje Vigato de wedstrijd 'Lekkerste Broodje Horeca van Nederland' gewonnen.

Het was de 26e keer dat deze wedstrijd werd gehouden. Hij vond plaats op de Horecava in de Amsterdam RAI en had als thema innovatie.

Opdracht
Alle zeventien deelnemers moesten een visproduct en Vikornbroodje in hun creatie gebruiken. Ook moest gebruik gemaakt worden van de Caloriechecker voor de Horeca en de Kostprijs-calculator.

Prijzen
Rietbroek kreeg uit handen van kok Joop Braakhekke de Hanos Wisseltrofee, een medaille, een oorkonde en een ticket voor de Dinnershow of Dreams van Wentink Events. Tweede werd Helma Kleyweg van Kleyweg’s Stad-koffyhuis uit Delft met haar zogeheten Zalmsensatie; derde werd Richard Theisen van HMS Host Schiphol met zijn broodje Zalm-I-Like.

Gezonde vis
De Stichting Lekkerste Wedstrijden en het Voedingscentrum vonden het belangrijk dit jaar de broodjes te beleggen met gezonde vis. Nederlanders eten jaarlijks slechts 3,6 kilo vis per hoofd van de bevolking. Dat is erg weinig ten opzichte van de zestig kilo die aan vleesproducten wordt genuttigd.

Agnes Leewis van het Nederlands Visbureau: "Het zou een gezonde keuze zijn van consumenten om vaker te kiezen voor lekkere vis, schaal- en schelpdieren." Lex Burki van Smilde Bakerys: "Door sponsoring van deze wedstrijd met het vitaminerijke Vikornbroodje, leveren we een bijdrage aan verantwoorde creaties".

Meer informatie: www.wedstrijden.nl.