Branchenieuws

Rob Meijer Gelderse Held van de Smaak

Gisteravond 1 juli werd in De Kookplaats in Arnhem de verkiezing gehouden van de Gelderse 'Held van de Smaak'. Bierbrouwer Rob Meijer van het Nederlands Openluchtmuseum sleepte de prijs in de wacht met 't Goeye Goet Dubbel, een stevig bovengistend bruin bier.

De verkiezing van Held van de Smaak staat dit jaar in het teken van ambachtelijk en streekgebonden bier. Uit Gelderland deden zes brouwerijen mee aan de regionale verkiezing. De grote finale van de Helden van de Smaak vindt plaats tijdens de slotmanifestatie van de Week van de Smaak op 27 september 2009. Daar wordt de winnaar gekozen uit de twaalf provinciale finalisten. Rob Meijer vertegenwoordigt de provincie Gelderland bij deze verkiezingen.

Rob Meijer gooide zijn ambachtelijk gebrouwen Dubbel in de strijd voor de verkiezing. Dit is een bier van historische oorsprong. Dubbel werd oorspronkelijk ook gebrouwen in museumbrouwerij De Roskam, die tot de Tweede Wereldoorlog in Ulvenhout (Noord Brabant) stond. 't Goeye Goet Dubbel is opgedragen aan de laatste brouwer van de Roskam, Henri Nooren. Het is een bovengistend bruin bier met een alcoholvolume van 7 procent. De smaak is natuurlijk, krachtig en tegelijkertijd bitter en zoet, licht aromatisch met een vleug van geroosterde caramel.