Branchenieuws

Robberegt 123ste SVH Meesterkok

Jeroen Robberegt, chef-kok van Grand Restaurant Karel V in Utrecht, heeft dinsdag 9 december de titel SVH Meesterkok behaald.

Robberegt toonde volgens de Plaatselijke Commissie SVH Meesterproef zijn kunnen op meesterlijk niveau en is daarmee de 123ste SVH Meesterkok van Nederland. Deze titel is de hoogste graad van vakbekwaamheid voor koks. De proef werd afgelegd in het restaurant van het vijfsterrenhotel Karel V.

A la carte
Na een rondleiding volgde de lunch, waarbij de commissie koos voor drie verschillende voor-, hoofd- en nagerechten à la carte. In de middag werd Robberegt onderworpen aan een reeks van vragen die betrekking hebben op zijn managementvaardigheden en visie op de Nederlandse keuken.

Daarna volgde het zevengangendiner dat was opgebouwd uit producten en ingrediënten passend bij dit jaargetijde. Het gehele menu werd voorzien van bijpassende wijnen die deel uitmaakten van de proef.

Criteria
In totaliter werd Robberegt, naast zijn kookkunsten, beoordeeld op instructie en begeleiding, organisatie en planning van productieprocessen, automatisering, financieel keukenmanagement, kwaliteit van de inkoop, taalvaardigheid en presentatie, samenstelling van het menu, assortiment van de kaart, mise en place en hygiëne conform de officiële hygiënecode voor de horeca.

Robberegt slaagde, aldus de commissie die deze keer bestond uit bestaande uit SVH Meesterkoks Erik van Loo en Andre van Doorn én secretaris Jasper van Almenkerk.

Inauguratie
Op een nader te bepalen tijdstip zal de inauguratie plaatsvinden. Robberegt krijgt dan op feestelijke wijze de versierselen uitgereikt die bij de titel SVH Meesterkok horen.