Ron Blaauw, patron-cuisinier van Ron Blaauw Restaurant in Ouderkerk aan de Amstel, is maandag 7 juni geïnaugureerd als SVH Meesterkok.
De inauguratie vond plaats in Brasserie Paardenburg in Ouderkerk aan de Amstel, waar SVH-directeur Bob Schut en SVH Meesterkok Cees Helder het diploma en de bijbehorende medaille uitreikten.
Blaauw legde de SVH-meesterproef succesvol af op dinsdag 11 mei en is daarmee de 127ste SVH Meesterkok van Nederland. De SVH-meestertitel is de hoogst haalbare graad van vakbekwaamheid in de gastronomie.
Inauguratie
Blaauw is trots op het behaalde resultaat. "Trots op de titel en trots op het team. Het is toch een zware dag en er zit niemand minder dan Cees Helder in je zaak voor de beoordeling. Dat geeft wat extra druk waardoor ik best een beetje nerveus was."
Blaauw wil door het behalen van de titel een voorbeeld stellen voor de toekomstige generatie. Hij hoopt een inspirator te zijn voor de jeugd en ze enthousiast te maken en daarmee te (be)houden voor het vak.
Meesterproef
Volgens Schut presenteerde Blaauw tijdens zijn proef een meesterlijk menu waarin groenten een hoofdrol speelden. Groenten spelen sowieso een grote rol in de keuken van Blaauw. Driekwart van de groenten in zijn keuken wordt ’s ochtends geplukt uit de eigen tuin in Baambrugge.
Afbeelding
Op de afbeelding van links naar rechts Cees Helder, Ron Blaauw, Bob Schut. Fotograaf: Foto Roeland van Santbrink i.o.v. Ron Blaauw Restaurant.
---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.

