Rudi Spanjers van hotel La Sonnerie in Son en Breugel is verkozen tot Nationaal Kampioen Biertappen 2011. Dat werd woensdag 2 februari bekendgemaakt op de horecavakbeurs BBB in het MECC Maastricht. Spanjer won een training tot biersommelier en een bijzondere oorkonde.
Tweede werd Hidde Spinder, werkzaam bij hotel-restaurant Sonnevank in Wijk aan zee. De derde plek was voor Ton Opgenhaffen van café Schad in Sittard.
De wedstrijd
De wedstrijd bestond uit twee selectierondes
waarna vijf finalisten het tegen elkaar opnamen. In de finale moesten de
deelnemers twee perfecte fluitjes en twee vaasjes tappen, waarna ze
deze samen met twee speciaalbieren uitserveerden aan de vakjury.
Beoordeling
De
jury beoordeelde alle deelnemers op de volgende punten: voorbereiding
en presentatie, spoelen van de glazen, wijze van tappen, wijze van
afschuimen, hoe wordt het bier geserveerd aan de gast, hoe wordt de
presentatie van een speciaalbier voorbereid, hoe wordt het glas van een
speciaalbier gespoeld en hoe wordt het speciaalbier geserveerd aan de
gast.
Initiatief
Het NK is een initiatief van Tapwedstrijden.nl. De stichting wordt hierbij ondersteund door de sector Drankverstrekkende Bedrijven van Koninklijke Horeca Nederland.
Het
NK Biertappen is bedoeld om het vakmanschap van horecapersoneel en de
kwaliteitsbeleving van vakkundig getapt bier voor de gasten aandacht te
geven.
Hyves-account Proost! Magazine
Gratis horecanieuwsbrief Proost! Magazine
Twitter-account Proost!
Magazine

