Branchenieuws

Ryan Bahadoer stuurt Turkse hotelkeuken aan

Chef Ryan Bahadoer van sterrestaurant De Lindehof gaat tijdelijk de keuken van het Turkse Amara Hotel Dolce Vita bestieren.

Dit doet hij in samenwerking met de Gilden Academie. Die organiseerde vorig jaar ook al een soortgelijk educatieproject met zeventien Nederlandse sterrenchefs in Gloria Hotels in het Turkse Belek.

Publiciteit
Gilden Academie-voorzitter Hans Kerssemakers: "Dat project heeft knap veel publiciteit gehad in Turkije. We kregen dit voorjaar weer een verzoek om ondersteuning, dit keer van Amara Hotels, waartoe Dolce Vita behoort."

De Lindehof in Nuenen van patron-cuisinier Soenil Bahadoer werkte toen ook al mee. Alleen zal nu Ryan Bahadoer, zoon van Soenil Bahadoer, in een Turkse keuken gaan staan en wel vijf maanden lang.

Dit om de keukenbrigade aldaar de fijne kneepjes van de internationale topkeuken over te brengen.

Uitdaging
Ryan Bahadoer: "Dit is een geweldige uitdaging voor me en goed voor mijn ontwikkeling als kok. Ik ben onlangs in Dolce Vita geweest om het een en ander af te stemmen met directie en de koks. Ik heb er zelfs al even gekookt. Het is werkelijk een tophotel met fantastische faciliteiten. Ik vind het een eer om dit hotel te helpen ook de keuken op topniveau te brengen."

Ervaring
Soenil Bahadoer: "Ik en mijn sous-chef zullen Ryan met raad en daad bijstaan en ook tweemaal naar Turkije gaan. Voor Ryan is dit een supermogelijkheid om internationale ervaring op te doen en ook zijn managementkwaliteiten verder te ontwikkelen."

Oriëntatie
Kerssemakers zegt bij dit tweede educatieproject niet over één nacht ijs te gaan. "We oriënteren ons eerst in het hotel zelf, spreken met de directie en met koks en maken daarna pas afspraken, die uiteindelijk resulteren in een contract."

"Ik ben zelf met Ryan mee geweest om de laatste afspraken te maken en zeker te weten of het klikt tussen hem, de directie en de keukenbrigade. Ook zal de Gilden Academie nog twee maal ter plekke ondersteuning verlenen. We zijn erg blij dat de Lindehof wederom zijn medewerking geeft."

Trots
Kerssemakers: "Ik vind dat we er best trots op mogen zijn dat onze topkoks gevraagd worden voor dit soort projecten. Goed voor ons vak en imago." 

---
Twitter-account Horeca Entree.
Nieuwsbrief Horeca Entree.
Horeca Entree-groep LinkedIn.