(Horeca)ondernemers in stadscentra kunnen samenwerkkennis putten uit het geactualiseerde Handboek Centrummanagement. Deze gratis uitgave van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) en de Kamer van Koophandel Brabant is de opvolger van het handboek binnenstadsmanagement uit 2001.
De uitgave bevat een praktische handleiding van hoe ondernemers samen met de gemeente en vastgoedeigenaren hun krachten kunnen bundelen om de sfeer en het beeld van het stadscentrum te verbeteren.
Het geeft bijvoorbeeld inzicht in de mogelijke organisatie- en financieringsvormen en projecten van centrummanagement. Ze is gratis aan te vragen of te downloaden.
Aanleiding
Aanleiding voor de nieuwe uitgave zijn de fors toegenomen aandacht voor centrummanagement en de vele nieuwe ontwikkelingen op dit gebied. Niet alleen de veranderingen aan zowel de vraag- als de aanbodzijde hebben de noodzaak om centrumgebieden te versterken vergroot, aldus HBD, maar ook de nieuwe inzichten in vormen van structurele financiering, zoals de reclameheffing en de experimentenwet BI-zone (BIZ-regeling).
Geen blauwdruk
Veel informatie is geput uit de ervaringen van anderen. Het geeft praktische handreikingen maar heeft niet de intentie hét gouden organisatie- en financieringsmodel en dé aanpak voor de opstart van centrummanagement te presenteren.
Er is namelijk geen blauwdruk voor centrummanagement; ieder centrumgebied vraagt om een eigen aanpak omdat elk gebied anders is. Dat vraagt om maatwerk, aldus HBD. Wel bevat dit handboek veel informatie over succesvolle en actuele referentieprojecten, zodat hieruit optimaal lering kan worden getrokken.
Bron: HBD, Plein+.
Proost! Magazine nu ook op Hyves!
Ook onze gratis horecanieuwsbrief ontvangen? Klik
hier.
Twitter-account
Proost! Magazine & Horeca Entree.

