Branchenieuws

Sandton neemt De Nederlanden over

Sandton Hotels neemt De Nederlanden in Vreeland over, dat onder leiding staat van chef-kok Wilco Berends. De horecagelegenheid heeft één Michelinster.

Sandton wil haar imago op culinair gebied versterken en ziet in De Nederlanden een aanwinst waar de overige luxe hotels uit de keten ook profijt van zullen hebben. Het hotel-restaurant beschikt over negen onlangs geheel vernieuwde hotelkamers, waaronder twee junior suites. De luxe kamers zijn rijk uitgerust en stralen dezelfde smaakvolle sfeer uit als het restaurant en de aangrenzende comfortabele lounge. Voor vergaderingen of een privé-diner is de separate ruimte 't Wit Lavendel ter beschikking.

Droom
Voor chef-kok Wilco Berends was het twaalf jaar geleden een droom om bij De Nederlanden te kunnen werken. Vanaf augustus 2008 gaat hij samen met zijn vrouw het hotel-restaurant runnen, waarbij Berends de leiding heeft over de keuken. De huidige eigenaresse Carole Hulsebos zegt na 33 jaar horeca en 6 jaar De Nederlanden tijd te willen nemen voor andere zaken en vertrekt met ingang van 15 augustus.