Branchenieuws

SCAE-DCP komt met koffietrainersnetwerk

Het niveau van de koffiekwaliteit in de horeca is de laatste jaren enorm toegenomen. Daarom komen Dutch Coffee Promotion (DCP) en de Specialty Coffee Association of Europe (SCAE), sinds kort samengebracht in de stichting SCAE-DCP, met een nieuw initiatief: het koffietrainersnetwerk.


"In Nederland zijn dagelijks vele koffietrainers actief om horecagelegenheden uit te leggen hoe ze het beste resultaat uit de koffievoorziening kunnen halen", aldus Jeroen Veldkamp, koffietrainer en voorzitter van SCAE-DCP.

Passie
"Sommige trainers werken onafhankelijk, anderen namens een koffiebranderij. Maar één ding hebben we allemaal gemeen: We delen onze kennis en passie met de horeca en dit werpt zijn vruchten af."

Trainingen
Het niveau van de koffiekwaliteit is namelijk toegenomen. "Dit komt uiteraard door de trainingen die worden aangeboden door onder andere koffiebranderijen, maar ook zeker door de focus van horecaondernemers op kwaliteit in het kopje."

SCAE-DCP brengt nu de koffietrainers bij elkaar door in diverse bijeenkomsten kennis met elkaar te delen en te leren van elkaars technieken. "Een unieke ontwikkeling die de kwaliteit van koffie in de horeca naar een nog hoger niveau zal brengen", aldus Veldkamp.

Gidsen
SCAE-DCP laat het niet bij dit initiatief. Naast alle koffiegerelateerde kampioenschappen wil ze ook de culinaire gidsen gaan bewerken om vooral ook de koffie mee te nemen in de beoordelingen.
 

Hyves-account Proost! Magazine
Gratis horecanieuwsbrief
Proost! Magazine
Twitter-account
 Proost!
Magazine